Масово тровят кучетата в Девин, жертва стана и кметското четириного
Масово тровят кучетата в Девин, жертва стана и кметското четириного / Дарик архив

През последната седмица са регистрирани над 10 случая на натровени кучета в Девин, алармира кметът на общината Красимир Даскалов. Освен на бездомните кучета се посягало и на домашни четириноги, като се предполага, че се подхвърля храна, която е обработена предварително с отрова. Потърпевши са няколко семейства, между които е и на градоначалника на Девин, на когото са натровили 4-годишно куче.

Свидетели сме на един изключително нехуманен и брутален акт на унищожаване на кучетата в града. Ръководството на Община Девин приканва човекът или хората, които извършват тези крайни и незаконни действия спрямо бездомните и домашни кучета, незабавно да преустановят да го правят. Община Девин е сключила договор с лицензирана фирма, която ще извърши кастрация, вътрешно и външно обезпаразитяване и чипиране на кучетата. Това е единственият законов и нормален ред за действие, който ние вече сме предприели“, коментира кметът на общината Красимир Даскалов.

За злонамерените езици, които разпространяват неверни слухове, че това е инициирано от общината, нека да знаят, че моята фамилия лично е потърпевша от този акт на жестокост, като едно прекрасно наше куче беше намерено умряло до контейнер за боклук“, добави Даскалов.

Кметът на община Девин е сигнализирал полицията и прокуратурата за случващото се.