В Сливен отбелязаха Международният ден на възрастните хора
В Сливен отбелязаха Международният ден на възрастните хора / община Сливен

Тържествен концерт, посветен на Международния ден на възрастните хора, се състоя в зала „Зора" в Сливен. В него се включиха самодейци от пенсионерските клубове в общината с песни, танци и стихотворения.

Кметът на Сливен Стефан Радев поздрави хората в пенсионна възраст по случай празника им и изрази своето уважение към всички тях.
„Вие сте дали частица от своя живот в името на нашето бъдеще. Много от Вас са живели в лишения, за да дадат път за реализация на своите деца. Прекланям се пред личността Ви, саможертвата и постигнатото. И както се пее в песента на Емил Димитров - „Ако си дал от себе си, не си живял напразно". Чувствайте удовлетворение, защото не сте живели напразно. Пожелавам Ви да бъдете живи и здрави! Честит празник!", пише в поздравителния адрес на градоначалника, който беше прочетен от Милена Чолакова, директор на дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността".

От свое име Милена Чолакова пожела на присъстващите да бъдат живи и здрави. „Вие сте хората, които носят ценностите в нашето общество и ги предавате на нас, младите хора. Ние имаме нужда от Вас", каза тя.

Приветствие по повод Международния ден на възрастните хора отправи и председателят на „Съюз на пенсионерите 2004" Пенка Симеонова, която беше и водещ на събитието.
Концертът се състоя в навечерието на Международния ден на възрастните хора, който отбелязваме на 1 октомври.