Ученици от СУДимитър Талев с акция за деня на възрастните хора
Ученици от СУДимитър Талев с акция за деня на възрастните хора / netinfo

По инициатива на Ученическия съвет и доброволци от Българския младежки червен кръст към СУ „Димитър Талев“ бе организирана благотворителна акция и поздравителен концерт по повод 1 октомври - Международен ден на възрастните хора. Кампанията имаше за цел да привлече вниманието на обществото към  приноса на възрастните хора. Талевци използваха повода, за да покажат признанието си към своите майки и бащи, баби и дядовци и да изкажат благодарността си с думи, песни и усмивки.

Петокласниците и седмокласниците събраха хранителни продукти, които доброволците от БМЧК- ученици от X-XII клас, разнесоха по домовете на възрастни хора от района на училището. Четвъртокласниците пък изнесоха концерт за възрастните хора и ги поздравиха с български народни песни и хора, изиграха етюди от популярни народни приказки, поднесоха им приготвени от тях в часовете по изобразително изкуство картички. Гостите приветстваха младите изпълнители и от своя страна споделиха спомени за училищните дни и безгрижните игри от своето детство.

Кампанията е част от дългосрочните цели на училищното ръководство за възпитание в дух на доброволчество и милосърдие, както и от планираните дейности на Ученическия съвет и  БМЧК при СУ „Димитър Талев“.