Санирани блокове и в Монтана
Санирани блокове и в Монтана / Петя Димитрова

Заместник министърът на регионалното развитие и благоустройство  Николай Нанков присъства на освещаването на първите две санирани жилищни кооперации в Монтана.

„Сградите са включени за енергийно обновяване в първата национална програма, управлявана от Министерството на регионалното развитие. В началото на тази година бяха прехвърлени за изпълнение на общините”, уточни  кметът на Монтана Златко Живков при представянето на направеното.

Извършените строителни дейности са на стойност близо 320 хиляди лева.  На триетажните сгради  са ремонтирани покривите, подменена е дограмата в общите части и в апартаментите, направено е топлинно изолиране на външните стени, подовите настилки и таваните, обновени са електроинсталациите. В двата санирани блока живеят 15 домакинства.

„Надявам се хората от Северозападна България да станат по-активни, след като видят резултатите от програмата за енергийно обновяване на българските домове“ - заяви зам.-министър Нанков. Според него, вече личи промяна на настроението и програмата среща все по-голямо одобрение.

В момента в Монтана има още 10 сгради, по които се работи. Освен това 38 са регистрираните сдружения на жилищни блокове, готови за финансиране.

Санирани блокове и в Монтана
netinfo

 

„Човек трябва да знае какво иска и наистина да го иска“ - заяви председателят на сдружението на ул .”Пейо Яворов” Огнян Господинов. „Сблъскахме се с много неразбирането на хора, които не искат да гледат напред във времето, но в крайна сметка след много трудности успяхме. Нашата кооперация е първата, построена в Монтана през 1953 година”, уточни още Господинов.