Бавят светофара на Околовръстното, Манолова погва и Тотев
Бавят светофара на Околовръстното, Манолова погва и Тотев / снимка: Кирил Кирилов, архив

В последния ден от обещания срок за изграждане на светофарна уредба на кръстовището между Околовръстното шосе и пътя за Марково, омбудсманът Мая Манолова направи изненадваща проверка дали фирмата изпълнител си е свършила работата. Оказа се, че светофар все още няма, дори няма начало на ремонтни дейности. Манолова потърси кметът на община „Родопи“ Пламен Спасов, за да каже какво е причинило забавянето на реконструкцията.

Спасов обясни, че след детайлния разчет на дейностите, стойността на проекта от 60 хил. лв. е скочила на 160 хил. лв. Наложило се е преминаване на процедурата по Закона за обществените поръчки. Пламен Спасов каза още, че офертите вече са отворени, избрана е фирмата-изпълнител и днес предстои подписване на договор. Светофарната уредба се очаква да бъде монтирана след две седмици, на мястото вече има и маркировка и сигнализация.

Мая Манолова допълни, че ще поддържа контакт с община „Родопи“ за развитието на случая. Тя увери, че скоро отново ще идва в Пловдив, за да разговаря с кмета Иван Тотев по темата за ремонта на бул. „Коматевско шосе“. Затварянето му предизвика остра реакция от страна на живущите в района, особено след като стана ясно, че предвиденото време за реконструкция е 700 дни. Друга тема на разговор с Тотев са свалените знаменца в Капана.