Кметът на София откри нова сграда на детска градина в район Красно село
Кметът на София откри нова сграда на детска градина в район Красно село / БГНЕС, архив

Нова сграда на 99 детска градина "Брезичка" на ул. "Битоля" 27 в район "Красно село" откри днес кметът на София Йорданка Фандъкова.

Новата сграда ще бъде за четири групи, една от които за деца със специални образователни потребности. Строителството и обзавеждането на новата сграда е на стойност 1,7 млн. лв. от бюджета на Столичната община. Детската градина има още една сграда, построена през 60-те години на 20 век, която е санирана преди две години със средства по фонд "Козлодуй", посочи пред журналисти кметът Фандъкова. Тя съобщи, че това е осмата нова сграда на детска градина, построена в "Красно село".

Продължаваме инвестициите в строителството на детски градини. От началото на годината в столицата започна строителството на девет детски градини, една от които е изцяло детска ясла и се намира в "Люлин", информира кметът.

До края на годината ще започне изграждането на още три детски градини. В повечето от половината от столичните райони недостига на места в градините за деца между 3 и 6 години е преодолян напълно, посочи кметът. Тя каза, че общината ще насочи усилията си към инвестиции в строителството на детски ясли. За мен беше важно да инвестираме в предучилищното образование, за да може всички деца да имат добра подготовка за училище, отбеляза кметът.

В отговор на въпрос за кандидатът на ГЕРБ за президентските избори кметът Фандъкова каза, че има още един ден и отговорът ще бъде ясен. "Няма да ви издам нищо. Обсъждаме различни варианти, включително и моето име, но остана само един ден да изчакате.", каза кметът.