Карнавал, детско ателие и много награди от ОИЦ - Кюстендил на празника на плодородието
Карнавал, детско ателие и много награди от ОИЦ - Кюстендил на празника на плодородието / Дарик радио,архив


Карнавал с участието на деца от детските градини от Кюстендил ще започне днес в 10:30.. Организират го от ОИЦ - Кюстендил, това е част от инициативата „Европейските фондове в подкрепа на селското стопанство - 2016 г.",
Предвидена е награда за най-добър костюм, а за останалите - поощрителни награди. За провеждане на карнавала са закупени две презентационни кукли - ябълка и круша - символ на плодородието.

Преди обед започва и детско ателие, по време на което деца ще правят фигури от плодове и зеленчуци. Ателието ще се проведе в шатрата на ОИЦ - Кюстендил. За участващите деца са предвидени поощрителни награди.

В 16:00 ч. започва хепънинг, който включва игри за деца и родители и концерт с участието на детски танцови и певчески състави. По време на концерта ще бъде обявен и победителя във фотоконкурса „Бъдещето през обектива". Ще бъдат връчени наградите, осигурени от ОИЦ - Кюстендил: таблет за победителя и преносимо зарядно устройство за автора на фотографията, опредена от журито на второ място.

По време на Празника на плодородието, който ще се проведе на пл. Велбъжд, ще бъде разположен мобилния щанд на ОИЦ - Кюстендил. Ще бъдат раздавани рекламни и информационни материали. Пред щанда ще бъдат разположени стелажи с фотографиите, участващи във проведения фотоконкурс фотографии.