Полицейска кола удари две деца край Томбул джамия
Полицейска кола удари две деца край Томбул джамия / netinfo

Полицейски автомобил е ударил две деца на кръстовището край Томбул джамия на бул. "Симеон Велики" и ул. "Паламара" в Шумен.

Полицейска кола удари две деца край Томбул джамия
netinfo

10-годишните Селда и Гюляй са приети в Спешното отделение на шуменската болница, където са прегледани. Директорът на здравното заведение д-р Атанас Атанасов съобщи, че децата са в добро състояние и не са губили съзнание по време  на инцидента. Установена е фрактура на дясната китката на Селда, докато Гюляй е с фрактура на левия лакътя.

Майката на Гюляй - Севим Али разказа, че дъщеря й се обадила по телефона, за да й каже за инцидента.

Децата живеят на ул. "Тича" и отивали към СУ "Панайот Волов", където учат.

По думите на майката децата пресичали край чешмата, на метри от пешеходната пътека на кръстовището и тогава били ударени от патрулката.

Тя ми каза, че пресичала на зелено и си помислила, че полицейската кола ще спре, обясни Севим Али. Бащата - Нихал Али, също смята, че децата са пресичали на зелено. Аз съм таксиметров шофьор, винаги казвам как се пресича правилно, каза мъжът.

Той допълни, че това е втори инцидент, който се случва на дъщеря му, след като преди време участвала в катастрофа, но като пътник в кола.

34-годишният служител на полицията, който управлявал патрулката, бе тестван с дрегер за алкохола, като пробата бе отрицателна.