Шампион по колоездене стана треньор в УСШ, откриват учебната година в понеделник с крос
Шампион по колоездене стана треньор в УСШ, откриват учебната година в понеделник с крос / Радка Минчева

Многократният републикански рекордьор и шампион по колоездене на писта Мирослав Минчев започва работа като треньор в Ученическа спортна школа „Руси Бухтев“-Разград – съобщи директорът на школата Цветан Танев. 26-годишният разградчанин е завършил Националната спортна академия с профил треньор по колоездене, ще работи с 5 групи от по 12 деца. Тренировките ще са на колодрума, а през зимата – физическа подготовка в училищен физкултурен салон. Успоредно Минчев ще продължи да се състезава по българските и чуждестранни писти – уточни самият той.

Колоезденето е един от двата нови спорта, които ще се развиват в УСШ през новата учебна година – заяви Танев. Другият е стрелба с лък, треньорът и при този спорт е изявен състезател – Боян Бонев. Нов треньор ще има и по бадминтон, Христо Димитров идва от студентската скамейка – разказа Танев. Той коментира, че не за пръв път дава шанс на млади специалисти, така ги мотивираме и ги задържаме в Разград – допълни Танев.

Общо 10 спорта ще се развиват в УСШ през учебната 2016/17 г. Това са: баскетбол, бадминтон, лека атлетика, шахмат, тенис на маса, тенис на корт, стрелба с лък, волейбол, ориентиране и колоездене. Очаква се около 550 деца да спортуват в школата, ще са разпределени в 44 постоянни и 8 временни групи.

УСШ ги посреща с някои новости. През ваканцията е възстановен корта за тенис в двора на ОУ“Васил Левски“. Кортът се стопанисва от УСШ, през това лято са осигурени средства от общината за ремонта му, вече е с нова настилка, има някои довършителни работи – обясни Цветан Танев. Ремонт има и в спортна зала „Лудогорец“, която вече има авариен вход в източната част на сградата, средствата за това отново са общински.

Ново е и името на институцията. Съобразно изискванията на новия Закон за образованието вече се казва Център за подкрепа и личностно развитие – Ученическа спортна школа „Руси Бухтев“-Разград. Работодател на директора на школата вече е общината, а не както досега РИО на МОН. Финансирането е от държавата, но има и дофинансиране от местната управа.

63-тата учебна година за УСШ се открива в понеделник, 3 октомври, от 14,00 ч. в Градския парк до хотелски комплекс „Лес“. Там след издигането на българското знаме ще се проведе крос по алеите на парка. Той ще е за спортисти от три възрастови групи – 2-3 клас, 4-5 клас и 5-6 клас. Те ще бягат по трасета между 600 и 1000 метра. За победителите са осигурени медали.

Шампион по колоездене стана треньор в УСШ откриват учебната година в понеделник с крос
netinfo

Шампион по колоездене стана треньор в УСШ откриват учебната година в понеделник с крос
netinfo