Tрети рожден ден на ЦСРИ в с. Щръклево
Tрети рожден ден на ЦСРИ в с. Щръклево / netinfo

Народният представител Светлана Ангелова, зам. – областният управител Валентин Колев и кметът на Община Иваново Георги Миланов честитиха третия рожден ден на десетките потребители от Центъра за социална рехабилитация и интеграция /ЦСРИ/ към сдружение „Център Динамика“ в село Щръклево. Това се случи днес по време на специално тържество. Събитието бе уважено и от кмета на населеното място Цветелина Михайлова.

Народният представител приветства в навечерието на Деня на възрастните хора екипа на центъра за неговата всеотдайност и внимание към проблемите на всеки един местен жител от третата възраст.

Тя отбеляза голямата роля на местната власт за подпомагане работата на центъра, а тази дейност ще продължи да се осъществява още по – активно през следващите години. Светлана Ангелова подчерта заслугите на г-н Миланов,  Деана Димова и неправителствената организация за доброто функциониране на центъра. Тя акцентира върху направените стъпки за разширяване на неговия капацитет поради нарастващите потребности на местната общност.

Вече 3 години в центъра се предлага възможност всеки жител не само да съпреживее едни от най – светлите празници у нас, но и да ползва комплекс от социални услуги, свързани с извършване на рехабилитация, социално-правни консултации, изготвяне и осъществяване на индивидуални програми за социално включване. Той предоставя социални услуги с помощта на висококвалифицирани специалисти.

Светлана Ангелова дава своята подкрепа за всяка инициатива на сдружението и центъра, насочена към подобряване на условията и привличане на повече потребители.