Рецидивист осъди прокуратурата
Рецидивист осъди прокуратурата / Дарик - архив

39-годишен жител на град Лом осъди прокуратурата да му плати обезщетение, заради обвинение в кражба, което не се доказало, а той се почувствал обиден, с опетнено име и злепоставен пред обществото – съобщава в. “Лом прес”. Емил В. поискал от прокуратурата 10 000 лева, но на 27 септември Ломският районен съд му присъди 2 000 лева за претърпени “физически и психологически заболявания”. Решението подлежи на обжалване.

Обвинението било, че през 2010 г. Емил задигнал в София меден чибук, оценен за 42 лева. Тогава мъжът фигурирал в масивите на МВР като извършител на множество кражби. През 2012 г. апашът бил изправен пред съда, а две години по-късно – оправдан. По това време той излежавал друга присъда.

След оправдателното решение, Емил завел дело срещу прокуратурата по Закона за отговорността на държавата. Той заявил, че се чувства оскърбен и подтиснат, а обвиненията опетнили доброто му име. Не можел да спи и да се храни, а докато пътувал под конвой към съда, пропуснал часове в затворническото училище.

Източник: в. “Лом прес”