Полицаи разкриха две незаконни автоморги
Полицаи разкриха две незаконни автоморги / Дарик Враца - архив

Две незаконни автоморги разкриха полицаи при спецакция, проведена в четвъртък, съобщават от Областната дирекция на МВР във Враца. В нея участвали служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност", съвместно с представители на Регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца.

Проверките са били за това дали се спазват разпоредбите на Закона за управление на отпадъците и за повишаване на ефективността от контролната дейност по превенция на нарушенията и престъпленията в сферата на дейностите с отпадъци от черни и цветни метали и разкомплектоването на излезли от употреба МПС.

При акцията в частен дом в с. Девене е разкрита нерегламентирана дейност с излезли от употреба автомобили. Проверяващите установили, че пред имота неправомерно се съхраняват, разкомплектоват и продават на части общо 30 автомобила, без съответните разрешителни и други документи за този вид дейност, изискващи се по Закона за управление на отпадъците. На собственика е съставен акт.

Нерегламентирана дейност с излезли от употреба МПС била установена и в с. Рогозен. Пред частен имот неправомерно също се съхранявали, разкомплектовали и продавали на части 14 автомобила, без необходимите документи, които законът изисква за подобна дейност.