Днес ИМКА-Габрово ще отпразнува своя 25-годишен юбилей
Днес ИМКА-Габрово ще отпразнува своя 25-годишен юбилей / 100 вести

Днес ИМКА-Габрово ще отпразнува своя 25-годишен юбилей – ще посреща гости, ще приема поздравления, а от 18:30 часа в зала „Възраждане“ е официалната церемония и празничният концерт, това отбелязва вестник "100 вести" на първа страница днес.

За международния авторитет на организацията говорят и пристигналите от различни държави гости. В Габрово се събраха представители на организацията от град Баден в Германия, от Валядолид в Испания, от Ромфорд във Великобритания, от Битоля в Македония.

Изданието цитира Антоанета Янкабакова:

"Преди 25 години ИМКА се създаде от една група съмишленици, които във времето на прехода имаха визията, че изконните християнски добродетели и ценности е много важно да се съхранят във времето, да се преосмислят и приложат в практиката. Така че доброто, отговорността, честа, милосърдието, съпричастността да станат ценности на съвременното гражданско общество. Така се и случи. Практиката на ИМКА го показа. С тези хора, с които заедно създадохме ИМКА, наистина стартирахме с едно усещане за мисия и с нагласата за семейство. През изминалите години успяхме да запазим фокуса и смисъла на онова, което правим, и да докажем, че с общи усилия могат да се случват много успешни и устойчиви неща".