Тази вечер във VIP Brother проследихме развитието на взаимоотношенията между Жана Бергендорф и Явор Бахаров. Емоционалната певица премина от окриляващата любов до безграничната омраза само за няколко часа, а причината да отиде в другата крайност се оказаха думите на Явор пред Съквартирантите.

Актьорът призна, че не му е приятно Жана да навлиза толкова грубо в личното му пространство, а веднъж достигнали до певицата, тези думи я огорчиха безкрайно и тя се зарече да не обръща повече никакво внимание на актьора.

В днешния епизод видяхме и продължението на седмична мисия „Очаквай неочакваното".

Ирина, Рени и Миглена бяха поставени пред изпитание да балансират кула от понички на главите си и да не ги изпускат каквото и да стане в Къщата. Всички Съквартиранти трябваше да отговарят само положително на всички въпроси на Големия брат, а ситуациите, на които станаха свидетели, бяха буквално нелепи и трите дами трудно успяха да се овладеят и да задържат поничките на главите си.

Смехът бързо изчезна, когато след стриптизьорът и бронзовият Явор, Миглена, Рени и Ирина разбраха кой и с какви мотиви ги е номинирал, а твърдението на Меги, че Ирина е лоша майка буквално взриви Къщата.

След успешния край на мисията повечето Съквартиранти бяха много ядосани на Миглена. Лили дори се увлече и сподели с Ирина намерението си да я предложи за изгонване на следващите номинации.

Конспирацията е едно от най-строгите правила в Къщата и заради откровенията на Лили, звездите бяха глобени с 20% от бюджета им за следващата седмица. Това разстрои бившата водеща до такава степен, че в нелеп инцидент на пътеката тя си удари главата, но въпреки болката, единственото, което правеше беше да се извинява на останалите за грешката си.