Подсъдим се отказа от адвоката си преди старта на съдебния процес, отложиха делото
Подсъдим се отказа от адвоката си преди старта на съдебния процес, отложиха делото / netinfo

Подсъдим се отказа от адвоката си преди началото на съдебния процес, делото бе отложено. В съдебната зала се оказа, че 30-годишният Ердал Ахмед от Богомилци не е получил обвинителния си акт в законовия срок 7 дни, за процеса бил нередовно призован, тъй като не бил открит на адресите по делото.

Обвинението срещу него е за причиняване но непредпазливост на смъртта на 90-годишния Реджеб Реджебов от Богомилци. Инцидентът е станал на 18  април 2015 г., според прокуратурата при условия на независимо съпричиняване с пострадалия. Възрастният мъж вървял заедно с внучката си дясното платно за движение между селата Богомилци и Хума, внезапно започнал да пресича шосето и бил блъснат от настигналия го автомобил „Рено Клио“, управляван от Ердал Ахмед. Колата карала със скорост 91,4 км/ч. Реджебов починал на място.
Подсъдимият се яви в съдебната зала днес в Окръжен съд-Разград, но делото не започна, тъй като заяви, че иска да го представлява друг адвокат, а не този от досъдебното производство и стартът на процеса бе отложен.