Влак се вряза в гара в Ню Джърси, има загинали и десетки ранени (ВИДЕО/СНИМКИ)
Влак се вряза в гара в Ню Джърси, има загинали и десетки ранени (ВИДЕО/СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Най-малко трима души загинаха и между 75 и 100 бяха ранени в железопътна катастрофа на гарата в Хоубоукън, в североизточния американски щат Ню Джърси, съобщи телевизия Ен Би Си, цитирана от ТАСС.

Много от пострадалите останаха блокирани след инцидента.

Към 8,30 ч. (15.30 ч. българско време) по неизвестни причини крайградски влак не намалил скоростта си при подхода към гарата, съобщи Си Ен Ен. Композицията излязла от релсите с пълна скорост и се врязала в перона, разрушавайки металните колони на навеса. Кадри от вътрешността на покритата гара показаха преобърнати вагони, наглед без повреди. Част от покрива над пероните е рухнала.

Очевидец каза за излизащия в близкия град Нюарк вестник "Стар-Леджър", че повечето пострадали са получили леки наранявания, предаде ДПА.

Влак се вряза в гара в Ню Джърси има загинали и десетки ранени (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo
Асошиейтед прес цитира говорител на щатската жп администрация, според когото някои ранени са в тежко състояние.Хоубоукън се намира на западния бряг на река Хъдсън, срещу манхатънските квартали Гринич вилидж и Челси. Гарата е на крайбрежната алея, северно от тунела "Холанд" под реката.

Пътуващите от щата Ню Джърси за град Ню Йорк обикновено използват гарата в Хоубоукън, за да се прекачат на друг влак или на ферибот за Манхатън, посочва БТА.

Влак се вряза в гара в Ню Джърси има загинали и десетки ранени (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo