Реформаторите: Вот на недоверие към кабинета? Няма шанс
Реформаторите: Вот на недоверие към кабинета? Няма шанс / Снимка: Лалка Димитрова

"Дълбоко се съмнявам, че вотът на недоверия към кабинета ще мине. Дори това да е предизборна стратегия на левицата, не виждам никакъв шанс" - Така съпредседателят на Реформаторския блок и зам.-председател на Движение България на гражданите (ДБГ) Найден Зеленогорски коментира в Бургас заявката на БСП да внесе вот на недоверие към правителството, заради скандала с Ирина Бокова.
Заленогорски отписа шансовете на червените за победа на изборите през ноември и посочи, че именно кандидатите на Реформаторския блок ще са на балотаж.

„Фиксираме се в балотажа. Левицата, която не излъчи единна кандидатура, ни предостави голям шанс. 50 процента от работата вече е свършена", каза той.
Реформаторите излизат на изборите с кандидат-президентската двойка Тайчо Трайков - ген. Съби Събев. Претендентите за „Дондуков " 2 на РБ, по думите на Зеленогорски, „ясно изпъкват на този размит терен". От РБ обявиха, че ще разчитат на подкрепа от твърдото ядро и периферията, а шансовете на БСП за изборна победа определиха като „никакви".
„Целостта на Реформаторския блок ще се запази и след вота", категоричен бе Зеленогорски. Според него мажоритарни избори биха били опасни за България, а в този случай малките политически сили ще изчезнат от политическия ландшафт.