14 години затвор за убийство
14 години затвор за убийство / Дарик Сливен, архив

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Ямбол съдът постанови ефективно наказание от 14 години „лишаване от свобода" спрямо Атанас Пасков от Бургас. Той е признат за виновен за това, че на 03 април 2014 г., около 02,05 ч., в дворно място с къща село Странджа чрез нанасяне на удар с дървена дъска в областта на челюстта е убил друг мъж. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг" режим в затвор.

Подсъдимият и постаралият работили в стопанство за отглеждане на животни в с.Странджа. В него работили предимно бездомници, на които били предлагани подслон, храна, цигари и алкохол, в замяна на труда. И двамата мъже били открити в гр.Бургас, където се препитавали с храна от контейнерите за отпадъци и връщане на вторични суровини.

Около 02,00ч. на 03 април 2014 двамата излезли от стаите си. Подсъдимият взел дъска и се скрил до входа на пристройката. Малко по-късно същият се приближил до постройката, като търсел вътре подс.Пасков. В този момент последният замахнал със сила и му нанесъл удар с дъската в областта на долната челюст с посока отдолу нагоре.

В резултат на удара пострадалият паднал на земята по гръб, а подсъдимият му нанесъл още няколко удара в областта на тялото, като изчакал да види какво е състоянието му. Уверил се, че е мъртъв, хванал трупа и го изхвърлил в наблизо намиращ се кладенец.

На въпросите на собственика на стопанството къде е пострадалия, заявил, че същият най-вероятно е избягал.

Едва през м.март 2015г. новите собственици на имота, при почистване на кладенеца, открили трупа.

Присъдата на Окръжен съд -Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд- Бургас.