Ясеновец остана без поничкаджийница
Ясеновец остана без поничкаджийница / Радка Минчева

Още втората докладна записка на септемврийската сесия на Общинския съвет предизвика бурни дебати и фиаско при гласуването й.

Предложението на заместник-кмета Галина Георгиева бе да се проведе публичен търг за отдаване под наем на терен от 12 кв.м. публична общинска собственост. За терена Ерсин Ахмед Хасан от Ясеновец е отправил искане с проявен инвестиционен интерес.

Поничкаджийница бе наречен от съветника от РБ Иво Димитров обектът по време на дискусиите. Мястото е зелена площ, по средата на двупосочната улица "Кирил и Методий", наподобява разделителна линия на булевард. В близост има и училище – обясниха съветници, посетили района. Маркиране на територия бе наречено поставянето на подобен обект насред улицата от Иво Димитров, той коментира още, че ако се позволи подобно нещо, може да последва поставяне на търговски обекти и на по бул. „Априлско въстание” в областния град.

Докладната получи подкрепа от 10 гласа – ГЕРБ и Рейхан Вели от РБ, Стоян Димитров от БСП се въздържа, останалите от БСП, ДПС, независимите и останалите от РБ бяха против, така докладната не получи одобрение.