Алкомет взе участие в Международна конференция по металургия и материали – ICMM 2016
Алкомет взе участие в Международна конференция по металургия и материали – ICMM 2016 / netinfo

В периода 26-28 септември 2016 г. в София Хотел Балкан се проведе Международната конференция по металургия и материали (International conference on metallurgy and materials), която се организира от Химикотехнологичния и металургичен университет (ХТМУ). Събитието бе под патронажа на Министъра на образованието и науката Меглена Кунева и кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Съорганизатори бяха Българската асоциация на металургичната индустрия (БАМИ) и Научния и технически съвет за минно дело, геология и металургия (НТС по МДГМ).
Събитието събра на едно място над 160 експерти от металургичния сектор, европейски и световни учени и академични преподаватели от Белгия, Германия, Гърция, Италия, Казахстан, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Италия, Турция, Финландия и България.
Специално за първия ден на конференцията в България пристигнаха Гай Тиран, генерален директор на Eurometaux (European Association of Metals) и Аксел Еггерт, генерален директор на Eurofer (European Steel Association), които запознаха присъстващите с актуалните тенденции в индустрията.
Конференцията даде възможност за среща на образованието, науката и бизнеса да споделят последните постижения и тенденции във всички сфери с фокус върху традициите и иновациите. Доклади и презентации изнесоха директорите на водещи технологични фирми с най-големите инвестиции в българската индустрия през последните години.
Алкомет участва с доклад на тема „Повишаване качеството на продукцията на линия за непрекъснато леене на алуминиев прокат чрез подобряване на контрола върху технологичните параметри", който бе представен от инж. Ердинч Расимов - Отдел „Автоматизация на производството".