Продължава работата по микрорайони в Тракия, районът празнува
Продължава работата по микрорайони в Тракия, районът празнува / Дарик Пловдив/ архив
Продължава работата по микрорайони в "Тракия". Районът празнува
90075
Продължава работата по микрорайони в "Тракия". Районът празнува
  • Продължава работата по микрорайони в "Тракия". Районът празнува

Все още няма яснота кога ще приключат строителните дейности по продължението на ул. "Проф. Цветан Лазаров“. Надявам се реконструкцията на пътната артерия, която ще свързва район „Тракия“ с бул. „Санкт Петербург“ и се очаква да облекчи чувствително трафика, да завърши в най-скоро време“. Това заяви в интервю за Дарик радио кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров. Проектът включва изграждане на бордюри, тротоари, велоалеи и паркинги към пътното платно, достъпна среда за хора с увреждания, нова водопроводна и канализационна мрежа с прилежащи връзки, шахти  и отводняване на пътното платно, ново улично осветление, пешеходна светофарна уредба.

Продължава цялостното облагородяване на микрорайоните в квартала, съобщи още Димитров. Всички промени районното кметство съгласува с жителите на „Тракия“. 7 стоянки за велосипеди под наем ще бъдат монтирани по големия проект, част от стратегията „Пловдив- град на велосипедиста 2010 - 2020 година“, където се предвижда изграждането на близо 100 велоспирки в целия град.

Богата програма за празника на „Тракия“ гарантират от местната администрация. Вече пета поредна година  на територията на района традиционно се организират концерти и забавления.

„Страхотно е усещането, че създаваме и утвърждаваме традицията да сме заедно в празничните дни. Чест за нас е, че именно „Тракия“ е избрана като акцент в тазгодишното издание на Седмицата на архитектурата и събитията на фестивала ще допълнят нашия празник“, посочи кметът на района.

Празникът започва тази вечер в 19 ч. пред паметника на кан Крум с концерт на група „Хоризонт“ и приятели, група „Ренегат“, Жоро Янакиев от „Сигнал“, „Рокбул“ и ще продължи цяла седмица.

Цялото интервю с Костадин Димитров чуйте в звуковия файл.