Двама телефонни измамници бяха осъдени ефективно от Районния съд в Търговище
Двама телефонни измамници бяха осъдени ефективно от Районния съд в Търговище / Dariknews.bg, архив

Двама телефонни измамника получиха своите присъди от Районния съд днес в Търговище. Мъжете ще бъдат лишени от свобода за три месеца, при първоначално строг режим на изтърпяването на наказанието в затвора.
Двамата мъже, с инициали Д.Д. и В.П., са осъдени за това, че в края на миналата година по сценария за закупуване на климатици са измамили възрастна жена от Търговище. С това те й отнели 1730 лева. По независещи от тях причини, деянието на мъжете останало недовършено. Съдът приема че при извършването на престъплението има пряк умисъл, като извършителите са имали за цел да набавят за себе си имотна облага.
Приложените към делото веществени доказателства: две сим карти към два мобилни оператора, два мобилни телефона и компакт диск, са иззети в полза на държавата, „тъй като са вещи, принадлежащи на виновните и послужили за извършване на престъплението", пише в решението на Съда.
Освен ефективните присъди, двамата обвиняеми са осъдени да заплатят и направените разноски по делото. До решение се стигна след споразумение с прокуратурата. Определението на Съда е окончателно и не подлежи на обжалване.