В Сливен ще има Синя зона
В Сливен ще има Синя зона / Дарик Сливен

С 35 гласа"за", без „въздържали" се и „против" Общински съвет Сливен прие Наредбата за за условията и реда за платено и безплатно почасово паркиране на моторни превозни средства. Документът беше приет с предложението на общинския съветник Момчил Пантелев глобата за маловажно нарушение да е 30 лв., а еднократните талони за деня ще се издават от паркинг автомат.

В тримесечен срок от влизането в сила на тази наредба, общинската администрация трябва да предприеме действия по създаване Общинско предприятие „Градска мобилност", което ще управлява и поддържа и платената зона. Трябва да се подготви и проект за разчертаването на зоната и поставянето на знаци.

Всички такси за платената зона ще бъдат определени с решение на Общинския съвет. За обслужването на зоната ще бъдат закупени „паяк" втора употреба, два автомобила за поставяне на скоби, ще се извърши разчертаване, изграждане на информационната система и оборудване на техническия център, като ще се търси най-евтиния вариант за стартиране на зоната.