Внесоха обвинителен акт срещу младеж, убил 19-годишната си приятелка при катастрофа в Пловдив
Внесоха обвинителен акт срещу младеж, убил 19-годишната си приятелка при катастрофа в Пловдив / Внесоха обвинителен акт срещу младежа, убил 19-годишната си приятелка при катастрофа в Пловдив

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 22-годишния Михаил Михайлов за това, че при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение, като по непредпазливост е причинил смъртта на 19-годишната си приятелка.

На 12 юни, 2015-та година, младежът се движел по бул. „Източен“ в града с автомобила си в посока към кръстовището на бул. „Княгиня Мария Луиза“. На предната седалка пътувала 19 - годишната му приятелката. Колата се движела със скорост около 94 км/ч. В този участък платното за движение са състояло от четири пътни ленти, предназначени за продължаващите напред автомобили и за завиващите наляво и надясно. Обвиняемият имал намерение да продължи маршрута си направо по бул. „Източен“ в посока към стадион „Христо Ботев“. Преди още автомобилът му да достигне кръстовището, светещата дотогава зелена светлина на светофара се сменила с жълта, а след това и с червена.

Независимо от това, младежът решил да премине през кръстовището, като разчитал, че чрез високата скорост ще избегне възможен инцидент. В този момент, колата му бил ударена от завиващо наляво „Рено“. Колата на Михаил Михайлов се завъртяла и се ударил в електрически стълб на тротоара, от което купето се деформирало. На място пристигнали аварийни екипи, които успели да отворят предната лява врата и извадят водача и пътничката. Момичето било откарана в болница, където, въпреки проведена спешна операция, починала от остра кръвозагуба.

По делото са били разпитани 12 свидетели и приобщени заключенията на назначените експертизи.

 

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Михаил М. е обвинен, е от 2 до 6 години лишаване от свобода и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.