Мъж с опасност за живота, след пожар в кола
Мъж с опасност за живота, след пожар в кола / Дарик архив

45-годишен мъж от Рудозем, обл. Смолян е с опасност за живота, след като огнеборци го извадили горящ от задната седалка на „Фолксваген Пасат“, съобщават от полицията. Инцидентът е станал снощи, около 01:00 часа на една от улиците в миньорския град.

Пристигналите на място огнеборци, заварили мъжа на задната седалка на колата, като успели да го изнесат от нея. Според думите на пострадалия, след като му прилошало, решил да седне на задната седалка, от където се е възпламенил автомобилът.

Тази сутрин обгореният мъж е транспортиран в клиниката по изгаряния в УМБАЛ „Свети Георги“ - Пловдив. От лечебното заведение съобщиха, че рудоземчанинът е с шоково изгаряне и следващите 24 часа са решаващи.

Мъжът е с над 25% изгаряния, но раните са дълбоки, обхванат е гърба и външната част на ръцете. Предприети са всички необходими процедури“, коментираха от пресцентъра на лечебното заведение.

Причините за възникналия пожар са в процес на изясняване, съобщиха от пресцентъра на МВР – Смолян. Те обаче потвърдиха, че една от версиите, по които работят е огънят да е тръгнал от цигара. От полицията заявиха още, че нямат данни пострадалият да е употребил алкохол.