Дисциплинират търговците на Неделен пазар със строги санкции
Дисциплинират търговците на Неделен пазар със строги санкции / DarikNews.bg, Архив
Дисциплинират търговците на Неделен пазар със строги санкции
90066
Дисциплинират търговците на Неделен пазар със строги санкции
  • Дисциплинират търговците на Неделен пазар със строги санкции

Строги санкции за нарушения в работното време на димитровградския Неделен пазар приеха днес съветниците. Те определиха той да е действащ в петък, събота и неделя от 6 до 16 ч., като въведоха и забрана за зареждане на търговските обекти в периода от 22 до 6 ч. Вместо досегашните 50 лв. за нарушения, при първо глобата ще е 500 лв., а при повторно- 1 000 лв.

Измененията в местната наредба за обществения ред са по предложение на комисията по законност и тази по „Търговия, общински пазари и тържища“ след съвместно заседание, предизвикано от подписка на живущите в кв. Каменец, където е тържището и докладна на управителя му Димитър Вълчев до кмета на общината. От двете комисии считат, че промените „ще доведат до дисциплиниране на ползвателите на търговски обекти на Неделен пазар и осигуряване спокойствието на живущите в квартала“. За територия на Неделен пазар днес бе регламентирано пространството западно от бул. „Стефан Стамболов“, южно и източно от ул. „Петър Берон“ и северно от жп линията Пловдив-Свиленград, както и бившата Автогара“. За разположените там търговски обекти с постоянно установено седмично работно време бе прието да не важи гласуваното днес. Акценти от дискусията- в звуковия файл.

Димитровградските съветници приеха и две нови наредби-  за условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в предучилищна възраст в детските градини и училищата на територията на Община Димитровград и за реда и условията за провеждане на обществено обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг. Оттеглена бе тази за охрана и опазване на селскостопанското имущество.