Бракониер избяга от полицейска проверка
Бракониер избяга от полицейска проверка / Дарик Враца - архив

Мъж се опита да възпрепятства полицейска проверка заради нелегален добив на дърва. Инцидентът е станал снощи, в местността "Урслов дол" в землището на с. Смирненски. Сигнал до полицията е подал  горски надзирател към РДГ Берковица, който обяснил, че е установил водач на товарен автомобил "ГАЗ 51" с монтанска регистрация, транспортиращ общо 4 куб.м. пространствени дърва от вида "Цер" и "Благун", немаркирани с контролна горска марка и без редовно писмено позволително. Й.Д. е поискал съдействие от органите на МВР за установяване самоличността на водача. На място е изпратен младши полицейски инспектор от Участък Брусарци, който установил, че водач и собственик на товарния автомобил е С.И./50 г./ от гр. Брусарци.

С.И. обаче отказал да се подчини на полицейското разпореждане, попречил да се извърши проверка на превозваните от него дърва и избягал с камиона в неизвестна посока.

 

На място е изпратена дежурна оперативна група. Мъжът не е открит на постоянния си адрес в Брусарци и не е задържан. Дървата са иззети и оставени на отговорно пазене в горския разсадник в с. Крива бара. По случая са образувани 2 досъдебни производства срещу С.И. за извършено престъпление по чл. 235 ал. 6 във вр. с ал. 1 от НК и по чл. 270 ал. 1 от НК.