Кметът на Г. Оряховица удостои с плакет световния шампион по радиоориентиране Иван Сираков
Кметът на Г. Оряховица удостои с плакет световния шампион по радиоориентиране Иван Сираков / netinfo

Кметът инж. Добромир Добрев прие в Гербовата зала на Общината световния шампион по радиоориентиране Иван Сираков. На срещата присъстваха и заместник-кметът Йорданка Кушева и Милена Николова директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки”.

„Постижението Ви още веднъж доказва, че горна Оряховица е спортен град”, поздрави световния шампион инж. Добрев. Градоначалникът връчи на Иван Сираков плакет от Община Горна Оряховица за световния успех в спортното радиоориентиране.

„Няма спорт, в който е лесно да станеш световен шампион. От 10-годишен се занимавам с ориентиране, а от около 2 години с радиоориентиране. Всичко, което съм научил през годините, успях да приложа сега и да спечеля световната титла в радиоориентирането”, каза Иван Сираков.

На 18-то Световно първенство по радиоориентиране, което се проведе в началото на месеца в Албена, горнооряховчанинът се впусна в надпревара с над 400 състезатели от 33 държави от целия свят. В състезанията участват хора на различна възраст и с различни професии, обединени от любовта към природата и предизвикателството да уловиш радиосигнала от скрит приемник и да го откриеш. Иван Сираков сподели, че последната титла за България в радиоориентирането е била спечелена преди 26 години.

През изминалите почивни дни, горнооряховчанинът си подели първото място с Кирил Николов – Дизела в пъpвoтo издaниe нa тeжкoтo cъcтeзaниe пo плaнинcкo бягaнe “Пиpин Ултpa 2016”.