Партиите се разбраха за разпределението в СИК в Дупница
Партиите се разбраха за разпределението в СИК в Дупница / Маргарита Петрова,Дарик радио

Парламентарно представените партии в община Дупница проведоха консултации за разпределението на СИК за президентските избори и национален референдум. В изборите за президент и вицепрезидент и национален референдум на 6 ноември в община Дупница ще участват 620 човека. 222 са ръководните места.

Разногласия между представителите на партиите нямаше, разпределението остава почти същото както на последните проведени избори.

ГЕРБ имат най-много членове 228, БСП лява България 103, ДПС 82-ма, Реформаторски блок 63, Патриотичен фронт 46, ББЦ 38, Атака и АБВ по 30. Вече са определени и местата за гласуване в община Дупница. Утвърдени са 74 секции, три от тях са в болничните заведения, но те ще бъдат образувани при наличие на не по-малко от 10 избиратели съгласно Изборния кодекс. Хората в неравностойно положение ще гласуват в секции 11 и 12 в Спортната зала. Избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, заявяват желанието си в писмена форма чрез заявление по образец по постоянния им адрес или настоящия им адрес. Избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес.След вписване на избирател в избирателния списък по настоящ адрес не може да му се издава удостоверение за гласуване на друго място.