По проект КНСБ ще осигури безплатен обяд за 17 социално слаби
По проект КНСБ ще осигури безплатен обяд за 17 социално слаби / Маргарита Петрова,Дарик

По проект на КНСБ ще бъде осигурен безплатен обяд за 17 социално слаби и нуждаещи се лица в община Дупница. Срокът за подаване на заявления е до петък, 30 септември. Това съобщи Тодорка Дамянова, председател на КНСБ Дупница.


Одобрените ще започнат да получават храна от 3 октомври, комисия ще работи през почивните дни, за да прегледа документите. В събота одобрените ще бъдат уведомени, готовност да предостави храна има и фирмата-доставчик/местен ресторант.
Право на помощ имат лица и семейства на месечно подпомагане с доход по нисък от диференцирания минимален доход, лица с доказана липса на доходи, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии, както и скитащи и бездомни лица. Храната ще се предоставя до 31 декември всеки делничен ден и включва супа, основно ястие и хляб. Съвместната инициатива на КНСБ и благотворителен фонд Проф. Д-р Желязко Христов се осъществява вече 15 години. „Целта е през тежките зимни месеци да се осигури подкрепа на най-уязвимите групи от населението на общината", коментира Дамянова.