Фестивал на изкуствата за хора с психични разстройства и интелектуални потребности започва в Търговище
Фестивал на изкуствата за хора с психични разстройства и интелектуални потребности започва в Търговище / DarikNews.bg, архив

Двудневен регионален фестивал на изкуствата и спорта за лица с психични разстройства и интелектуални затруднения започва днес в Търговище. Той ще се проведе под наслова „Цветни мисли" и в него участват потребители на Защитени и Наблюдавани жилища и Центрове за настаняване от семеен тип от Разград, Варна, Русе, Шумен, Велико Търново и Търговище.
Организатор на проявата е Комплексът за психично здравни грижи в общността в Търговище. „Целта на фестивала е да бъде изразена подкрепа за пълноценна социализация в общността чрез развиване на силните страни, талантите и способностите на хора с психични проблеми", казва директорът на Комплекса Златка Иванова.
По време на двудневния фестивал ще бъдат организирани базар на сувенири, изработени от потребителите на социални услуги, спортен празник на открито, модно ревю, празник на талантите и други. Ще бъде проведен и семинар на тема "Иновативни практики и методи в терапевтичната работа в социалните услуги за лица и хора с увреждания", организирането на който става с подкрепата Националния алианс за социална отговорност.