Близо 40 000 лв. за зелени проекти дава община Димитровград
Близо 40 000 лв. за зелени проекти дава община Димитровград / Дарик радио, Хасково
Близо 40 000 лв. за "зелени" проекти дава община Димитровград
90053
Близо 40 000 лв. за "зелени" проекти дава община Димитровград
  • Близо 40 000 лв. за "зелени" проекти дава община Димитровград

Близо 40 000 лв. от общинския бюджет на Димитровград ще бъдат използвани тази година за реализирането на 8 проекта на граждани в традиционния конкурс за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки”. 12 са били внесените предложения, а конкурсът се провежда за шеста поредна година. Договорите с домоуправителите на спечелилите подписа кметът на община Димитровград Иво Димов. Той им подари новият годишен календар на общината и рекламен тефтер, за да следят за изпълнението в срок и да записват стриктно разходите.

Близо 40 000 лв за "зелени" проекти дава община Димитровград
netinfo

Всеки от одобрените ще получи до 5 000 лв. за реализация на проектите. Парите обаче, ще бъдат предоставени едва след приключване на всички дейности, отчитане на разходите със съответните документи и приемането им от комисия, уточни кметът Иво Димов. До 30 ноември е срокът, в който проектите трябва да бъдат реализирани, но при подписване на договорите той успокои домоуправителите, че по-важно е качественото изпълнение, отколкото неефективното в името на срока.

Сред одобрените за облагородяване детски площадки и пространства попада и прочулият се детски парк от стари автомобилни гуми до бл. 10 на бул. Стефан Стамболов, който това лято си направиха с лични средства самоукият художник с аерограф Живко Петков-Ларго и живущите там. Пред общината те кандидатстват за нови пейки, тъй като наличните са вече крайно недостатъчни да поберат всички посетители на парка.

 

Още по темата от кмета Иво Димов и домоуправители- в звуковия файл.