Ликвидират Общинска охрана и обявяват конкурс за химн в Димитровград?
Ликвидират Общинска охрана и обявяват конкурс за химн в Димитровград? / DarikNews.bg, Архив

31 докладни записки са включени в проекта за дневен ред на днешното заседание на общинския съвет в Димитровград, което започна в 9 ч. Съветниците ще съгласуват бизнес-план за развитие на „ВиК”ООД –Димитровград за периода 2017-2021г., ще приемат решение дали да бъде прекратена дейността на „Общинска охрана“ и дружеството- ликвидирано. Три нови наредби фигурират също в дневния ред- за условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в предучилищна възраст в детските градини и училищата на територията на Община Димитровград, за реда и условията за провеждане на обществено обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг и за охрана и опазване на селскостопанското имущество. Предлагат се и промени в наредбата за местните данъци и такси, както и за обществения ред. 350 лв. годишен данък за таксиметровите шофьори и засилен контрол за работното време на пазара предвиждат те.

Предложение за въвеждане на системата на делегиран бюджет в детските градини на територията на община Димитровград внася кметът Иво Димов. Председателят Гергана Кръстева иска сформиране на временна 5-членна комисия за изработване на нов Статут за удостояване с почетни звания и отличия. Обявяване на конкурс за създаване химн на Димитровград и одобряване на бюджет за тази цел предлага кметът Иво Димов. Негово е и предложението за прекратяване на процедурата за предоставяне на концесия на басейна в Меричлери и обявяване на нова.

 

Групата съветници  „Да за Димитровград” предлага закупуване и монтиране на съвременни „Street Fitness” уреди на съществуващата площадка до стадион „Миньор”.