Тази вечер Травиата на сцената на операта
Тази вечер Травиата на сцената на операта / Държавна опера

Операта „Травиата" от Джузепе Верди ще бъде показана на сцената на Държавна опера-Стара Загора тази вечер.

„Имам вече 350 представления зад гърба си, но ролята на Жорж Жермон като първа роля в моята кариера, ми е особено скъпа. Когато дебютирах в тази нея, бях на 25 години. Сега съм много щастлив, че на сцената съм баща със син, който е на годините на моя син. Целият състав на постановката е великолепен и е голямо удоволствие да работим заедно" , посочи Александър Крунев, който ще изпълни ролята на Жорж Жермон.

Беса Лугичи от Косово, която старозагорската публика познава от премиерния спектакъл на „Лучия ди Ламермур" на 5 декември миналата година, сподели, че в Стара Загора се чувства като у дома си." Щастлива съм, че тук ще е дебютът ми в ролята на Виолета Валери, колегите ми са чудесни и спектакълът ще е на високо ниво".

„Благодаря за предложението на Старозагорска опера да се изявя на сцената и в ролята на Алфред Жермон. Режисьорът Огнян Драганов ми помага много да вляза в тази роля. Щастлив съм да покажа на сцената това, което уча заедно с чудесния ми вокален педагог и световноизвестен български тенор Калуди Калудов", е мнението на Михайло Малафи от Украйна. Диригентът на постановката Сандер Тийпен от Холандия изказа прекрасните си впечатления от работата с оркестъра на Старозагорската опера и със солистите и припомни, че това е неговото едва трето оперно заглавие.

Салваторе Русо е сценограф и художник на подготвяната за откриването на Фестивала за оперно и балетно изкуство премиера на операта „Селска чест" от П.Маскани и балета „Делвата" от А.Газела. „Харесва ми да работя за фестивал, в който се акцентира на постановки със значима сценография и костюми. Такава беше и постановката „Лучия ди Ламермур", за която сътворих костюмите. Намирам много общо между цветовете и костюмите на Сицилия и България, защото вече познавам страната ви от 25 години и съм очарован от нея" - каза Салваторе Русо. Премиерните спектакли с впечатляващите му костюми ще са на 28 ноември тази година.

В предстоящата Нощ на изкуствата Опера Стара Загора ще се представи на различни сцени, което се случва за първи път",информира Огнян Драганов, директор на Операта. На Лапидариума в Историческия музей ще се представи спектакъла „Слугинята господарка" от Дж.Перголези, на сцената на Античния форум ще се изявят Трио „Гранди Тенори", в Регионалната библиотека и в Художествена галерия ще има камерни концерти с участието на солисти от Операта.