Осъдиха двама свиленградчани ефективно за шофиране без книжки
Осъдиха двама свиленградчани ефективно за шофиране без книжки / Снимка: Дарик радио /архив/

На 8 месеца затвор и глоба от по 400 лв бяха осъдени днес свиленградчаните Ангел Иванов – Бореца и Лилян Гудев от състав на Районен съд Свиленград.

Делото е преминало със споразумение след като двамата са се признали за виновни.

Криминално проявените мъже са получили наказанието си заради шофиране без книжки. Мъжете, в рамките на 1 година, са били залавяни по още един път.

Вече им наложена мярка за неотклонение – задържане под стража и присъдата е изпълнена.

На 25 септември 2016 г. в землището на село Райкова могила, патрул на „Гранична полиция“ спрял за проверка лек автомобил, марка БМВ, управляван от 29-годишния Ангел. Установено е, че той бил неправоспособен водач, като едновременно с това имал и наложени административни наказания и влезли в сила наказателни постановления за управление на автомобил без съответното свидетелство.

До момента Ангел е осъждан 11 пъти, като пет от присъдите са за шофиране като неправоспособен водач, а останалите за кражби и контрабанда на стоки.

На 25 септември 2016 г. при друга проверка на патрул на „Гранична полиция“ в землището на Райкова могила, е бил установен да шофира, без да притежава свидетелство за управление, и  Лилян Гудев на 33 г. Той карал лек автомобил, марка „Мерцедес“. До момента Лилян е осъждан 9 пъти за различни престъпления – управление на моторно превозно средство без да притежава свидетелство за това, държане на високорискови наркотични вещества и каналджийство. Последното си наказание лишаване от свобода Лилян е изтърпял на 8 април 2016 г., когато е бил освободен от затвора.

Ангел Иванов – Бореца е бил подозиран от полицията за извършени кражби. Преди няколко години полицаи атакуваха дома на Лилян Гудев заради колабирал от дрога гръцки гражданин. Ли­лян е съ­ден за не­ле­га­лен тра­фик на хо­ра. Той бе за­дър­жан до хас­ков­с­ко­то се­ло Под­к­ре­па през сеп­тем­в­ри 2002 г.