Руска бизнес делегация пристигна в Пловдив за участие в двустранен икономически форум
Руска бизнес делегация пристигна в Пловдив за участие в двустранен икономически форум / Община Пловдив

Заместник-кметът на Пловдив по икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците Розалин Петков посрещна в заседателната зала на общината голяма руска бизнес делегация. Гостите са в града ни за участие в lll-тия българо-руски бизнес форум, който ще се проведе утре в Пловдив. Организатори са Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Руската агенция за подкрепа на малкия и средния бизнес.

Розалин Петков представи пред представителите на Търговско-промишлената палата на Република Башкортостан и Централно-сибирската търговско-промишлена палата предимствата на региона на Пловдив като инвестиционна дестинация, като транспортен и логистичен център не само на Балканите, но и в Европа.

„В Пловдив има благоприятен климат за инвестиции. Най-голямата зона в България – Тракия икономическа зона, е подкрепена от 9 общини и 2 клъстера. Това е първият район за целенасочена подкрепа от държавата, като инвестициите вече надхвърлят 1.1 милиарда евро, а компаниите в зоната наброяват 120 от Европа, САЩ, Канада, Япония и др.“, заяви заместник-кметът Розалин Петков. Той подчерта доброто междуобщинско сътрудничество за развитие на региона.

Заместник генералният директор на Руската агенция за подкрепа на малкия и средния бизнес Александър Ермошин заяви, че представители на руския бизнес се надяват да намерят партньори в България.

За форума:

Третият българо-руски бизнес форум в град Пловдив ще се проведе утре - 29 септември 2016 г. в зала „Пловдив“ на Гранд хотел Пловдив. Официалното откриване е от 9.30 часа.

Във форума ще вземат участие руски компании със сериозен интерес от различни видове взаимноизгодно сътрудничество с български фирми. Трибуната на форума дава възможност на едно място да се събере бизнесът от двете страни като се създадат благоприятни условия за взаимодействие между деловите среди и се осигурят възможности за установяване на преки контакти между българските и руските предприятия от следните сектори: машиностроене, сторителство, химическа промишленост, дърводобив и дървопреработка, селско стопанство и земеделие, фармация, козметика, хранително вкусова промишленост и туризъм.