32-годишен мъж остава в ареста заради наркотици
32-годишен мъж остава в ареста заради наркотици / Dariknews.bg, архив

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо 32-годишен мъж обвинен, че е държал високорисково наркотично вещество - метамфетамин - престъпление по чл.354а,ал.3,т.1 от Наказателния кодекс.

При извършена специализирана полицейска операция служители на ОД на МВР - Стара Загора са установили, че Иван Т. съхранявал в тайник, под камък и асфалтови парчета на кръстовище в Стара Загора, предмети, забранени от закона. При преведените процесуално-следствени действия са намерени четири полиетиленови пликчета с наркотично вещество, което при полеви наркотест реагирало на метамфетамин.

Обвиняемият е криминално проявен. Той е извършил деянието в изпитателен срок на предходно осъждане за престъпление против митническия режим.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че мъжът е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата мярка за неотклонение "задържане под стража" може да се обжалва пред Окръжен съд-Стара Загора.