8 вида спорт в Черноморските младежки игри
8 вида спорт в Черноморските младежки игри / Добри Атанасов

„Черноморски младежки игри” стартират утре във Варна. Това ще бъде второ издание на надпреварата. Игрите стават факт благодарение на Община Варна и ССК „Черно море”. Състезателите ще мерят сили в 8 вида спорт:  открит турнир по плуване „Предизвикателство Алекси Алексиев-Папата”, държавен турнир с плавници и апарат, открит турнир по тенис на корт, лекоатлетически крос „Варна”, турнир по баскетбол и по волейбол, ветроходна регата „Бриз-есен” и турнир по спортна гимнастика.

В баскетболния турнир, който ще се проведе от 30-и септември до 2 октомври в зала „Христо Борисов”, участие ще вземат 18 годишните състезатели на „Черно море-Тича”, „Левски”, „ЦСКА” и „Лукойл Академик”.

Във волейболния турнир, който ще се проведе от 7-и до 9-и октомври, участие ще вземат мъжките отбори на  „Черно море-БАСК”, „Нефтохимик”, „Арда” и гръцкият „Александрополис”.

10 отбора ще вземат участие във ветроходната регата. Яхтите ще бъдат 120. В лекоатлетическия пробег ще се включат 140 състезатели. Плувците в „Предизвикателство Алекси Алексиев-Папата” ще са 250, а в държавния турнир с плавници и апарат около 100. В турнира по спортна гимнастика участие ще вземат 150 гимнастици, а в тениса на корт 100 състезатели.

Официалното откриване на Игрите е предвидено за 19:30 часа в петък в Плувен комплекс „Приморски”.