Защитници на парк Бедечка се събират в 8.30 часа, ще присъстват на сесията
Защитници на парк Бедечка се събират в 8.30 часа, ще присъстват на сесията / DarikNews.bg

Старозагорци да се възползват от правото си по закон и да присъстват на сесията на Общинския съвет утре (29-и септември). За това призовава групата "Запазете Бедечка".

На въпросната сесия на Общинския съвет като първа точка трябва да се гласува предложението на кмета Живко Тодоров за промяна на устройствените планове по отношение на парк Бедечка. Обявената цел е максимално запазване на зелената площ.

Защитниците на парк Бедечка призовават желаещите да дойдат около 8.30 сутринта на входа на Общината.

Защитниците на парка са направили събитие във "Фейсбук", в което те пишат: "Само за половин ден обърнете гръб на работа, лични и семейни отговорности. Колкото и да ви е трудно - направете го!"

Казусът "Бедечка" стана знаков за страната, след като над 300 декара с хиляди дървета, с алеи, храсти и затревена площ, бяха отредени за застрояване. След поредица граждански протести и две становища на МРРБ, че решаването на казуса е в правомощията на Общината, кметът Тодоров внася предложение в тази посока. Междувременно главният архитект на Стара Загора подаде оставка, след като стана ясно, че съпругата му участва като проектант в започналото застрояване.