Млади таланти от осем държави пристигат във  В. Търново за конкурса „Сребърна Янтра”
Млади таланти от осем държави пристигат във В. Търново за конкурса „Сребърна Янтра” / netinfo

Млади таланти от осем държави пристигат във Велико Търново за международния певчески конкурс „Сребърна Янтра”, който се провежда от 30 септември до 2 октомври под патронажа на кмета Даниел Панов. Престижната музикална надпревара ще протече на сцената на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”. Входът за зрители е свободен.

В настоящето издание, което е четиринадесето подред, участват таланти на възраст от 5 до 25 години, разделени в четири възрастови групи. Изпълнителите са от държавите Италия, Малта, Русия, Румъния, Молдова, Сърбия, Унгария и България. Председател на професионалното оценяващо жури ще е доц. Алис Боварян, стана ясно по време на днешната пресконференция, дадена от директора на конкурса Румяна Начева и заместник-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев.

Откриването ще бъде на 2 октомври от 18,30 ч., пред сградата на МДТ „Константин Кисимов”. Сред специалните гости ще бъде Лидия Исак от Молдова, която е лауреат на „Сребърна Янтра” и участва в Евровизия ‘2016. Галаконцертът на лауреатите ще бъде на 2 октомври от 19,00 ч.

МК „Сребърна Янтра” традиционно се подкрепя от Община Велико Търново. Със съдействието на кмета Даниел Панов подарък за всички участници и гости на музикалния форум ще бъде аудио-визуалният спекталъл „Царевград Търнов – Звук и светлина”, който ще бъде излъчен на 30 септември от 22,30 ч.