Юноша на „Етър” продължава кариерата си в испанския „Атлетико“ /Сагунтино/
Юноша на „Етър” продължава кариерата си в испанския „Атлетико“ /Сагунтино/ / netinfo

Великотърновският футболен талант Бедри Рюстемов ще продължи кариерата си в испанската Сегунда Дивисион „Б“ група 3. Младежкият национал подписа двегодишен договор с новакът при професионалистите „Атлетико“ /Сагунтино/. 20- годишният халф вече позира с фланелката с №15 на новия си тим и му предстои дебют за представителния отбор.

Освен на него старши треньорът на „Атлетико“- Давид Гутиерез разчита на още двама чужденци в състава си. Любопитно е, че те са привлечени от китайския „Шенуа“ /Шанхай/ и са на възрастта на великотърновеца. В събота новият тим на Бедри Рюстемов завърши нарвано 0:0 с „Бадалона“ на свой терен. По неговия разказ в момента отбора играе на стадион в клубната си база, който е с 5000 седящи места, докато бъде завършено новото му спортно съоръжение.

Сезонът е втори поред за Бедри Рюстемов в Испания. Миналато първенство той игра за „Йосетенсе“ от Балеарските острови, който обаче  изпадна и халфът предпочете да си тръгне. През лятото той дебютира за младежкия национален отбор.

Бедри Рюстемов започна футболната си кариера на 6 години при ветерана Петър Харалампиев във В. Търново. По-късно е тренирал при Ивелин Младенов в „Етър – 1924” и Христо Михайлов в „Бали – 2002”. През 2006 г. замина за Малта в „Пиета Хотспърс”. Там  остана пет години, спечели титлата на страната и дори отказа малтийско гражданство, предложено му, за да играе за националния тим. Междувременно стана голмайстор на Малта при подрастващите, както и на международни турнири. Последва предложение от академията на „Лацио”, от която Бедри е преотстъпен на друг римски клуб „Чита де Марино”, след което игра за италианските „Новара” и „Аурора Про Патрия”.