Изграждат обединено детско заведение в квартал„Надежда“ в Сливен
Изграждат обединено детско заведение в квартал„Надежда“ в Сливен / Дарик Сливен, архив

Започва изграждането на сграда в ромския квартал «Надежда» в Сливен, в която ще се помещават обединено детско заведение, здравно-консултативен пункт и културно-образователен център. Строителството е в рамките на проекта «Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в гр.Сливен», финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

На церемонията за първа копка на строителството, насрочена за днес ще присъстват кметът на Сливен Стефан Радев, ръководителят на Швейцарския офис за сътрудничество към Посолството на Швейцария Ролан Питон, партньори по проекта, жители на  «Надежда», граждани.

Сградата с обща площ 2326 кв.м. е в непосредствена близост до Центъра за административно обслужване на граждани в «Надежда».Стойността на строителството на сградата е 1 249 564,08 лв.
Обединеното детско заведение ще обхване 32 деца в две групи ясли и 120деца в четири групи в детска градина, като ще разполага със стаи за занимания, салон за музика и физкултура.

Здравно-консултативният пунктще има три лекарски кабинета-акушерогинекологичен, педиатричен и общопрактикуващ лекар, които ще осигуряват медицинска грижа на нуждаещите се от квартала.За културно-образователния център са предвидени две помещения- информационен център за работа с ромската общност в «Надежда» и универсална зала за групови занимания.