Организират кръгла маса в Седмицата на осиновяването
Организират кръгла маса в Седмицата на осиновяването / sxc.hu

Кръгла маса на тема "Триъгълник от любов или колко страни има осиновяването?" ще се проведе от 11.00 часа в сградата на Центъра за обществена подкрепа на ул. "Неофит Бозвели № 38.

Събитието е по повод Националната информационна седмица на осиновяването, организирана от Българска асоциация на осиновени и осиновители (БАОО). Партньор е Комплексът за социални услуги за деца и семейства – Пловдив.

По време на кръглата маса специалисти, осиновители и кандидат-осиновители ще дискутират предстоящите промени в Семейния кодекс, тайната на осиновяването или какво се случва, когато липсва триъгълника от любов – осиновен, осиновител, биологичен родител, подкрепата и грижата след осиновяване на детето.

От 13.30 часа ще бъде представен филмът „Триъгълник от любов”, създаден по проекта „Да не отхвърлим за втори път едно дете”, програма „Вяра в децата на семейството”, осъществен с подкрепата на Фондация „Лале” и Фондация ОУК. Той е награден за „Проект на годината” през март 2016 г.

До края на деня специалисти от Комплекс за социални услуги за деца и семейства - социален работник, психолог и юрисконсулт ще са на разположение на гражданите за консултации относно различните аспекти на осиновяването.

На събитието ще присъстват представители на Община Пловдив, екипа на БАОО, Регионална Дирекция за социално подпомагане, Държавна агенция за закрила на детето, Отделите за закрила на детето в гр. Пловдив и региона, доставчици на социални услуги, осиновители и кандидат-осиновители, както и партньори на Комплекса. Модератор на Кръглата маса ще бъде Десислава Божкова, психотерапевт и автор на книгата "Осиновярването".