Откриха оръжие и опожарен джип след наглия грабеж снощи в Плевен
Откриха оръжие и опожарен джип след наглия грабеж снощи в Плевен / dariknews.archive

Открити са огнестрелно оръжие и опожареният джип на похитителите, които снощи извършиха брутален обир на инкасо-автомобил в центъра на Плевен. За Дарик, говорителят на Окръжна прокуратура - Плевен Добринка Матеева съобщи:

„Става въпрос за един изключително тежък криминален случай, какъвто на територията на Плевен не е регистриран. Отнетите пари са около 200 000 лева. Единият от извършителите на грабежа е бил въоръжен с огнестрелно оръжие, което по-късно е изоставил в района на местопроизшествието. След деянието, извършителите са се оттеглили с джип Land Rover в посока кв."Дружба", където снощи е бил открит от полицаите - опожарен и изоставен"

Малко преди 19:00 часа, пред трезора на Societe Generale Expressbank, чийто офис се намира в сградата на Областна администрация в Плевен беше извършен обир на инкасо автомобил в момента, в който е спрял, за да бъдат занесени парите в трезора.
Охраната е била нападната от трима мъже с маски и въоръжени с палки, които са спрели с джип Land Rover, в който най- вероятно е имало и четвърти съучастник.

Единият мъж от охраната е бил ударен с палка и е откаран в Спешна помощ. По думите на очевидци, похитителите са откраднали един чувал пълен с банкноти.