Заседава Общински съвет Сливен
Заседава Общински съвет Сливен / Дарик Сливен, Архив

37 предложения са включени в дневния ред на предстоящата сесия на Общински съвет Сливен. Заседанието ще се проведе на 29 септември от 9 часа. Допълнително се предвижда на тази, или на извънредна сесия, да се разгледа План за финансово оздравяване на община Сливен.

На сесията ще се гласува удостояване на поета Деньо Денев и актрисата Ефимия Павлова със званието „Почетен гражданин" - за особени заслуги към град Сливен и общината в областта на културата в чест на празника на града - Димитровден. Четири наредби ще разглеждат съветниците на заседанието в четвъртък.

По протест на окръжната прокуратура са предвидени промени в две от съществуващите наредби - за рекламната дейност и на Наредбата за реда при поставяне на временни преместваеми съоръжения за търговия.
Ще се гласуват две нови наредби - за определяне размера на местните данъци и наредба за условията и реда за платено и безплатно почасово паркиране на моторни превозни средства, т.н. „синя зона".

Общинските съветници ще разглеждат две предложения, свързани с управлението на „ДКЦ - 1 Сливен", продажби на общински имоти по чл. 15 на ЗУТ, приемане на подробни устройствени планове на части от Сливен, приемане на програма за празника на града 26 октомври, Димитровден.

Сред предложенията за гласуване са финансиране на одобрени проекти от есенна сесия на ОбФ „Култура", отпускане на финансови помощи в културната и социална сфера, персонални пенсии и други.