Асансьор пропадна в сграда в София, има пострадали
Асансьор пропадна в сграда в София, има пострадали / pixabay.com

Четирима възрастни и дете пострадаха при инцидент с асансьор в столичния кв. "Свобода".

Сигналът е постъпил в полицията около 19 часа. В асансьора са се намирали жена, трима мъже и 3- годишно момиченце, които са се качили от партера към третия етаж. Стигайки до втория етаж обаче съоръжението е пропаднало.

Една година по-късно: как живее Мария, пострадала при пропадане на асансьор

Няма опасност за живота на петимата пострадали при падането на асансьора. Трима от пострадалите вече са прегледани във Военномедицинската академия. Нараняванията им са в областта на крайниците, съобщиха за Дарик от болничния комплекс.

Пациентите са пристигнали в болницата на собствен ход. Майката и детето, пострадали при инцидента с асансьор в столицата, са били прегледани от лекарите в "Пирогов". Майката остава в лечебното заведение, тъй като се налага глезенът й да бъде опериран. Детето е освободено от болницата, съобщиха за Дарик от "Пирогов".

Един от тримата пострадали, прегледани във ВМА, остава в Травматологията на лечебното заведение. Той е със фрактура на ляв глезен, съобщиха за Дарик от болницата. Останалите двама пострадали са освободени за домашно лечение. Единият от тях е с фрактура на дясното ходило, а вторият - с фрактура на фибулата на лявата подбедрица.