34 състава участваха в Седмия Преглед на художествената самодейност на пенсионерите
34 състава участваха в Седмия Преглед на художествената самодейност на пенсионерите / Областна администрация-Разград, община Разград

364 участници от 34 състава излязоха на сцената на НЧ „Развитие 1869“ в 7-то издание на Прегледа на художествената самодейност на пенсионерските клубове – съобщават от пресцентъра на община Разград.  Събитието е посветено на 1-ви октомври – Международния ден на възрастните хора. Прегледът е организиран от Областния и Общинския съвет на Съюза на пенсионерите – 2004 с подкрепата на община Разград.

Най-възрастният участник е била 90-годишната Тодорка Йорданова от Исперих, а най-младият – 5-годишната Айше Ахмедова от Благоево.

Гости на събитието са били кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и заместник областният управител Виолета Тодорова. В поздравителния си адрес д-р Василев е подчертал: „Денят на възрастните хора е създаден, за да можем в още един момент от годината да Ви напомним колко важни сте Вие за нас. Бъдете здрави, дерзайте и съхранявайте своя дух, защото Вие сте нашето минало, заради което имаме нашето днес.“

Кметът обещал община Разград винаги да съдейства за провеждането на такива хубави събития.

Заместник областният управител Виолета Тодорова  е приветствала всички участници с послание за здраве, енергия и много радостни емоции, и връчи поздравителен адрес от името на областния управител Манол Кившанов.

Председателят на Областния и Общински съвет на Съюза на пенсионерите Иванка Добрева е споделила, че целта на Прегледа на художествената самодейност на пенсионерските клубове е той да стане ежегодно издание, да бъде популяризиран и най-вече чрез него възрастните хора да се чувстват полезни и да намират място за изява техните групи и състави.

Всички участници са получили грамоти за представянето си.

34 състава участваха в Седмия Преглед на художествената самодейност на пенсионерите
netinfo

34 състава участваха в Седмия Преглед на художествената самодейност на пенсионерите
netinfo