Изграждането на депо отново на дневен ред в Дупница
Изграждането на депо отново на дневен ред в Дупница / Маргарита Петрова,Дарик

В петък след заседанието на ОбС, председателят Ивайло Константинов свиква председателите на групи, за да обсъдят какви ще са следващите стъпки. Намерението е жителите на общината да получат информация за предимствата и недостатъците на всяка една от площадките, които се предлагат. Те са 9 и вече са проучени, това са същите площадки, които бяха изследвани и преди няколко години.
„Битката не е на кмета и председателят на ОбС с едно населено място или с жителите му, битката е на община Дупница със самата себе си" коментира Ивайло Константинов на пресконференция. Той обясни, че заради липсата на депо общината вече си плаща. Към РИОСВ Перник вече се дължи сумата от 1 150 000 лв. до 2014 година, като се включат и 2015 година и 2016 година сумата става над 2 млн.лв.
Константинов обясни, че се очаква в средата на месец октомври община Дупница да бъде поканена, тъй като е допустима като бенефициент, да подпише договор за финансиране по програма, която се отваря сега, до 15 март проекта трябва да е готов, до 15 април внесен в МОСВ.


Припомням, че през март 2017 година е делото по обжалването на положителния ОВОС на площадката в с. Джерман. Най-евтино и най-изгодно би било да се избере терена в с. Джерман, тъй като за там вече бяха отпуснати 300 000 лв. за техническа помощ, похарчени са 290 000 лв., като те ще бъдат върнати обясни Константинов. Засега намерението е да се направи кампания, като тази за влизането във водната асоциация.