Бул. „Мито Орозов“ във Враца – с най-голяма концентрация на катастрофи
Бул. „Мито Орозов“ във Враца – с най-голяма концентрация на катастрофи / Дарик Враца - архив

Обявиха зоните във Враца с повишен риск от пътнотранспортни произшествия. Анализът е направен от „Пътна полиция“ и бе представен днес на заседание на ОбС Враца от кмета Калин Каменов в отговор на въпрос от общинския съветник от ГЕРБ Владимир Христов. Анализът касае предходната година и според него най-голяма концентрация на леки и тежки пътно инциденти има на бул. „Мито Орозов“ във Враца – 43 броя. Следват булевардите „2 юни“ и „Васил Кънчов“ съответно по39 и 38 броя, „“Христо Ботев“ – с 30, „Екзарх Йосиф“ – 18 и „Демокрация“ – 15. От по-малките улици най-опасни са „Околчица“ със станали на нея 14 инцидента и „Илинден“ – 10.

Изводите, които са направени на база анализа са, че сред основните причини за катастрофите са извършваните строително-монтажни работи по пътната мрежа, високата скорост, въпреки поставените ограничения и употребата на алкохол.

 

Задалият въпроса Вл.Христов не се съгласи само с извода, че строително-монтажните работи генерират много катастрофи. Като довод посочи, че според отчета на най-добре направените улици в града всъщност са станали и най-много инциденти.