Неправоспособен шофьор предизвика зверска катастрофа, трима загинаха
Неправоспособен шофьор предизвика зверска катастрофа, трима загинаха / Дарик, архив

Трагедия с трима загинали се е разиграла снощи около 19 часа на пътя с.Каблешково – с.Нова Камена, на около 3,5 км. от Каблешково. Сблъскали са се лек автомобил „Опел” и автобус „Ванхол”, като и двете превозни средства са с добричка регистрация.

Шофьорът на лекия автомобил – Е.А., на 22 години от Каблешково, е бил неправоспособен. Той е предприел неправилно изпреварване и е навлязъл в лентата за насрещно движение, след което се е блъснал в автобуса, е установено след извършен оглед от служители на Районното управление на МВР в Тервел. 60-годишният шофьор на автобуса е от село Поп Груево и има 40 години стаж зад волана.

На място са загинали 22-годишният водач на лекия автомобил и седящият до него 18-годишен младеж. 10-годишно момче, което е било на задната дясна седалка, е починало по пътя към добричката болница. Друг пътник в колата – на 45 години, е транспортиран в МБАЛ „Св.Марина” във Варна. Той има различни контузии, но е без опасност за живота.

Двамата пътници от автобуса не са пострадали. По случая  е образувано досъдебно производство.

Двама от загиналите са братя - шофьорът и 10-годишното дете, а 45-годишният пострадал е баща им, допълниха от полицията.